I år blir det en enkel påsklunch, enkel i den meningen att inte mycket är hemgjort.
Det blir dillkokt färskpotatis (importerad), senapssill, ägghalvor med räkor och majonäs, skaldjurspaté (köpt färdig på ica – riktigt god faktiskt), kallrökt lax, hovmästarsås, krustader med crabfishröra (hemgjord röra!) och räkor samt rågbröd, smör och cheddar.
Crabfishröran är superenkel att göra, man kör ett paket crabsticks, ett hårdkokt ägg, en matsked fryst dill, en tesked paprikapulver, enmatsked creme fraiche, en matsked majonäs och några droppar pressad citron i matberedaren tills det blir en ganska slät smet.
Jag fyller små krustader med den och dekorerar med räkor.
Röran passar också bra till smörgåstårta eller som baguettefyllning.
Till kväll skippar vi lammet och kör rostbiff med potatisgratäng, kokta vaxbönor och kokt majs. Smarrigt nog!
Glad påsk!
Kommentera