Idag svämmar säkert Sveriges matbloggar över av våffeltips så jag riktar in mig på sånt jag själv skulle vilja läsa – hur man som diabetiker gör sig en smaskig våffla utan att blodsockermätaren får spader.
Vill man göra det lätt för sig använder man våffelmix – Kungsörnens fullkornsvåffelmix funkar bra tycker jag.
Vill man göra helt mjölfria våfflor finns det här receptet på LCHF-våfflor:
Ca 10 våfflor
3 dl vispgrädde
5 dl mandelmjöl (malen mandel säljs på t.ex. Lidl)
6 ägg
ca 25 gram smält smör
Rör ner äggen i vispgrädden och blanda i mandelmjölet. Rör därefter i det smälta smöret.
Sen gräddar man som vanligt i våffeljärn.
Som tillbehör vill man ju gärna ha grädde och sylt. Ett tips då är att smaksätta med lite vanilj i grädden (man kan t.ex. låta en vaniljstång ligga i en glasburk med sötningsmedel som man sen sötar grädden med)
Sylt är klurigt, Dalfour gör sylter utan tillsatt socker. Annars kan man faktiskt bara tina och mosa lite frysta bär – min favorit är blåbär.
Lämna en kommentar