Det här är ett recept som jag hittat på Matklubben och som vi sen anpassat lite efter våra smaker. Om det här receptet sägs det att folk har blivit lurade att tro att det är fläskfilé, det är jag lite tveksam till men gott är det i vilket fall som helst och passar när man vill ha lite festligare mat utan att ruinera sig.
Falsk fläskfilé
4 personer
500 g blandfärs
½ msk aromat
1 pkt bacon
200 gram skivade champinjoner
1 strimlad paprika
1 skivad purjolök
1 burk paprika/chili creme fraiche
1 burk creme fraiche (av valfri fetthalt)
2 dl riven ost
Blanda färs och aromat mycket väl och rulla till en rulle (stor som en fläskfilé) som läggs i smörpapper. Lägg in rullen i frysen. Rullen
skäres halvfrusen/frusen och sen bryner man bitarna och lägger i botten på en ugnsform. (Jag brukar göra rullen när jag precis har storhandlat och den låta den halvtina när jag ska laga rätten)
Bryn bacon och svamp, tillsätt strimlad paprika och skivad purjolök och låt fräsa tills det blir mjukt. Lägg det över ”köttpuckarna”.
Blanda de båda burkarna creme fraiche med varandra, smaka av med salt och peppar. Häll såsen över ”puckarna” och fräset i ugnsformen. Lägg riven ost över.
Sätt in i 200° varm ugn i 20 minuter.
Servera med ris eller klyftpotatis, små fina ärtor och en fräsch sallad.
Lämna en kommentar